Sos pesto, fără ulei

Atunci când vrei să prepari o porţie sănătoasă de paste cu sos pesto, poţi încerca această reţetă fără ulei. Sosul iese chiar mai delicios dacă vei folosi avocado, o sursă excelentă de grăsimi "bune".
Ingrediente
15 g busuioc verde 1/2 avocado copt 2 căţei de usturoi 2 linguri seminţe de pin 1 lingură zeamă de lămâie 3 linguri apă (plus alte câteva linguri, dacă este nevoie) 25 g parmezan ras sare, după gust
Mod de preparare
Adaugi în vasul unui procesor de alimente frunzele de busuioc, pulpa de avocado, usturoiul, seminţele de pin şi zeama de lămâie şi amesteci 20 de secunde până când ingredientele sunt mărunţite complet. Adaugi apa şi amesteci din nou, până se omogenizează şi obţii un sos cremos.
Dacă este nevoie, mai adaugi apă până obţii consistenţa dorită. Pui sosul într-un bol şi încorporezi parmezanul ras. Îl torni într-un borcan cu capac şi îl păstrezi la frigider. Se recomandă să foloseşti sosul pesto în interval de câteva zile de la preparare.
Sursa + foto: www.ambitiouskitchen.com
Ciuperci umplute cu sos pesto (diabet)