Uștipiți din cartofi

ustipiti jpg

Iată cum puteți prepara un alt fel de chifteluțe de cartofi.

Ingrediente pentru uștipiți din cartofi

700 g cartofi

100 g făină

2 ouă

2 căței usturoi

300 ml ulei

piper negru

sare după gust

Mod de preparare pentru uștipiți din cartofi

Cartofii se spală, se curată și dau prin răzătoare. Cartofii răzuiți se înfășoară într-o cârpă din pânză curată și se preseaza ușor pentru a absorbi apa.

Cartofii se amestecă cu făina, ouăle și usturoiul tocat fin, se amestecă cu piperul și se adaugă sare după gust. Toate acestea se amestecă foarte bine, cu o lingură, pentru a îndepărta cocoloașele și se fac mici grămăjoare care prăjesc in ulei până când devin rumene.

Ustipitii astfel prăjiți se pun pe un sevetel de hârtie, pentru a fi absorbit excesul de grăsime. Se servesc cu smântână și brânză.

Marjan Mihajlov,
Asociația Macedonenilor din România