Cuscus cu conopidă (imunitate)

cuscus cu conopida jpeg

Seamănă cu un pilaf, numai că noi am folosit de data asta cuscus. El a fost menţionat pentru prima dată într-o carte de bucate din secolul al XII-lea din Africa. Cuscusul este fie fiert fie de toarnă apă fiartă peste el.

Ingrediente (6 porţii)

1 lingură ulei de măsline 4 căni bucheţele de conopidă, fin tocate sare 3/4 cană supă de pui 1 linguriţă coajă portocală răzuită 1/4 cană zeamă de portocale 1/4 cană coacăze 2/3 cană cuscus 1/2 cană ceapă verde tocată

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o tigaie mare la flacără potrivită. Adaugi conopida şi sare. Laşi pe foc, amestecând, până se înmoaie, cam 3 minute. Adaugi supa, coaja de portocală, zeama şi coacăzele. Laşi la fiert la foc iute. Încorporezi cus cuscusul şi ceapa verde. Dai la o parte de pe foc şi laşi deoparte, acoperit cu capac, până se absoarbe lichidul, cam 5 minute. Afânezi cu o furculiţă.

sursa: eatingwell.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg