Cuscus cu conopidă (imunitate)

Seamănă cu un pilaf, numai că noi am folosit de data asta cuscus. El a fost menţionat pentru prima dată într-o carte de bucate din secolul al XII-lea din Africa. Cuscusul este fie fiert fie de toarnă apă fiartă peste el.
Ingrediente (6 porţii)
1 lingură ulei de măsline 4 căni bucheţele de conopidă, fin tocate sare 3/4 cană supă de pui 1 linguriţă coajă portocală răzuită 1/4 cană zeamă de portocale 1/4 cană coacăze 2/3 cană cuscus 1/2 cană ceapă verde tocată
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o tigaie mare la flacără potrivită. Adaugi conopida şi sare. Laşi pe foc, amestecând, până se înmoaie, cam 3 minute. Adaugi supa, coaja de portocală, zeama şi coacăzele. Laşi la fiert la foc iute. Încorporezi cus cuscusul şi ceapa verde. Dai la o parte de pe foc şi laşi deoparte, acoperit cu capac, până se absoarbe lichidul, cam 5 minute. Afânezi cu o furculiţă.
sursa: eatingwell.com