Macaroane cu ton la cuptor
Atunci când te pregăteşti să devii mamă, organismul tău are nevoie de numeroase vitamine şi minerale, precum şi alţi nutrimenţi. Această reţetă de macaroane cu ton la cuptor a fost special creată pentru a-ţi oferi un indice glicemic scăzut, puţini carbohidraţi şi proteine slabe. Toate au fost alese cu grijă pentru a te ajuta să îţi menţii o greutate normală pe toată durata sarcinii.
Macaroane cu ton la cuptor – Ingrediente
300 g macaroane 40 g unt 2 linguri făină 500 ml lapte degresat 75 g caşcaval pentru pizza, cu un conţinut redus de grăsimi 435 g ton de la conservă, scurs piper măcinat
Macaroane cu ton la cuptor – Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul. Ungi o tavă termorezistentă de copt cu puţin unt. Fierbi macaroanele în apă sărată, clocotită, conform indicaţiilor de pe pachet, până se înmoaie. Le scurgi şi păstrezi 60 ml din apa în care au fiert, apoi pui din nou pastele în oală.
Topeşti untul într-o cratiţă, la foc mediu, adaugi făina şi o căleşti, amestecând, aproape 1 minut. Iei de pe foc. Torni, încet-încept, laptele până se omogenizează cu făina. Pui din nou cratiţa pe foc. Fierbi, amestecând constant, 3-4 minute, până se îngroaşă sosul. Iei de pe foc, adaugi o parte din caşcavalul ras şi condimentezi cu piper, după gust.
Torni sosul peste pastele fierte, împreună cu tonul şi apa în care au fiert macaroanele. Amesteci bine, ca să se combine toate ingredientele. Torni compoziţia în tava unsă anterior. Presari restul de caşcaval şi dai la cuptor 12-15 minute, până când se rumeneşte caşcavalul. Serveşti mâncarea caldă.
Sursa + foto: www.taste.com.au
Gustare crocantă cu iaurt, pentru gravide
Gustare crocantă cu iaurt, pentru gravide
Cel mai bun mousse de ciocolată (pentru gravide)