Peşte cu salată de legume făcute la grătar

peste cu legume facute pe gratar jpeg

Această reţetă simplă şi gustoasă a fost concepută special pentru femeile gravide şi se concentrează pe alimente cu un indice glicemic scăzut, pe controlul porţiilor şi pe proteinele slabe. Toţi aceşti factori contribuie la acumularea de kilograme într-un mod sănătos în perioada celor 9 luni de sarcină.

Ingrediente

2 dovlecei, tăiaţi felii pe diagonală 2 vinete mici, tăiate felii pe diagonală 1 ardei gras roşu, tăiat fâşii subţiri 150 g ciuperci, tăiate jumătăţi 2 linguri ulei 1 linguriţă paprika 4 fileuri de peşte alb (fiecare bucată să aibă 150 g) zeama de la ½ lămâie 1 legătură şi ½ pătrunjel verde pâine din mai multe cereale, pentru servire sare piper

Mod de preparare

Încingi grătarul la foc mediu spre mare. Combini dovleceii, vinetele, ardeiul gras, ciupercile şi 1 lingură de ulei într-un castron. Amesteci bine ca să se acopere legumele cu uleiul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Combini uleiul rămas şi paprika într-un vas de ceramică nu foarte adânc. Adaugi fileul de peşte şi îl întorci pe toate părţile, ca să fie acoperit în ulei.

Frigi legumele pe grătar 10 minute, întorcându-le ocazional, sau până se înmoaie. Le scoţi într-un vas mare. Adaugi 1 ½ lingură de zeamă de lămâie şi pătrunjelul tocat. Amesteci ca să se combine aromele.

Frigi peştele pe grătar 2 minute pe fiecare parte sau până când carnea este pătrunsă. Serveşti peştele cu salata de legume şi cu felii de pâine.

Sursa: www.taste.com.au

www.taste.com.au