Pui parmigiana, reţeta fără gluten şi fără ouă

Pui parmigiana jpeg

Oricine se poate bucura de un preparat delicios, precum acest şniţel de pui, indiferent de nevoile speciale din dietă. Această reţetă este special concepută de specialişti, pentru persoanele care au intoleranţă fără gluten.

Ingrediente

120 ml ulei 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 kg roşii coapte, tocate ¾ legătură busuioc verde, tocat 6 felii (250 g) pâine fără gluten, ruptă ½ cană făină fără gluten ½ cană iaurt degresat simplu 4 şniţele de pui (500 g), fără crustă, doar carnea 100 g mozzarella rasă spanac baby, pentru servire sare piper

Mod de preparare

Încingi 2 linguri de ulei într-o tigaie, la foc mediu spre mare. Adaugi două treimi din cantitatea de usturoi. Îl ţii 30 de secunde. Dai flacăra mai mare. Adaugi roşiile, condimentezi cu sare şi piper, după gust. Le mai ţii, amestecând din când în când, 5 minute sau până când roşiile se înmoaie. Adaugi jumătate din cantitatea de busuioc tocat.

Între timp, fărâmiţezi pâinea în robotul de bucătărie cu 2 linguri de făină, până obţii firimituri fine. Adaugi restul de busuioc şi ameseci până se toacă fin. Muţi compoziţia pe o farfurie mare. Pui restul de făină pe o altă farfurie şi o condimentezi cu sare şi piper. Încorporezi iaurtul, restul de usturoi şi 2 linguri de apă rece şi amesteci totul într-un bol nu foarte adânc.

Dai un şniţel prin făină şi scuturi excesul. Îl înmoi în compoziţia de iaurt şi îl scuturi, apoi îl dai prin amestecul de pâine şi făină. Îl pui pe o farfurie şi repeţi procedura cu celelalte şniţele.

Încingi uleiul rămas într-o tigaie, la foc mediu. Prăjeşti şniţelele pe rând, 2-3 minute, pe fiecare parte, până se rumenesc. Dacă este nevoie, mai adaugi ulei. Le scoţi pe o farfurie cu hârtie absorbantă.

Preîncălzeşti grătarul la foc mediu spre mare. Aranjezi puiul, într-un singur strat, într-o tavă de copt mare. Torni compoziţia de roşii peste carne. Presari mozzarella rasă. Ţii pe grătar 3-4 minute sau până când brânua se topeşte. Serveşti cu spanac.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au