Borş de sfeclă cu carne de vită FOTO

bors de sfecla cu carne de vita jpeg

Vrei o ciorbă cu un gust bogat? Nimic mai uşor! În patru paşi simpli, poţi prepara acest borş de sfeclă cu carne de vită plin de vitamine şi cu o savoare deosebită. Alege sfecla de dimensiune mai mică, pentru că este mai gustoasă. Din frunzele tinere de sfeclă poţi prepara salate. Dacă ţii sfecla în frigider, o poţi păstra şi 2 săptămâni.

Borş de sfeclă cu carne de vită - Ingrediente (8 porţii)

500 g carne de vită 2 morcovi ¼ varză 1 ţelină 3 sfecle 1 ceapă 2-3 linguriţe de bulion 250 ml smântână piper sare 750 ml borş 1-2 linguri ulei pentru călit

Borş de sfeclă cu carne de vită - Mod de preparare

Speli, cureţi de pieliţe şi tai carnea de vită cubuleţe. Torni ulei într-un vas şi rumeneşti carnea de vită. Speli şi cureţi morcovii, ţelina, ceapa şi sfecla.

image

Tai morcovii rondele, ceapa julien, sfecla bucăţele, iar ţelina cubuleţe. Arunci primele foi de la varză, o speli şi toci fideluţă un sfert din ea.

image

Pui toate ingredientele tăiate peste carne. Torni apă clocotită şi laşi la fiert. Când sunt aproape moi, adaugi 2-3 linguriţe de bulion. Amesteci şi laşi la fiert, la foc moale.

image

După 40-45 de minute, încerci şi dacă s-au fiert ingredientele torni borşul. Potriveşti de sare şi piper, mai laşi 10 minute ca să se combine aromele şi opreşti focul. Poţi servi, după gust, cu smântână, dar borşul este gustos şi fără.

image