Brioşe cu interior moale de ciocolată
Ai poftă de ceva dulce? Brioşele sunt foarte gustoase, iar reţetele sunt din ce în ce mai variate. Astăzi îţi propunem o reţetă simplă pe care ar trebui s-o încerci neaparat.
Ingrediente:
50 g unt 350 g ciocolată, cu un conţinut de 70% cacao 150 g zahăr pudră 4 ouă 1 lingură esenţă de vanilie 50 g făină sare
Mod de preparare:
Rupi ciocolata bucăţi şi o pui la topit într-un vas pe baie de aburi. Dai deoparte şi laşi să se răcească.
Amesteci cu mixerul zahărul pudră cu untul, la temperatura camerei, adaugi ouăle în compoziţie unul câte unul, având grijă ca primul să se încorporeze înainte să-l pui pe următorul. Adaugi făina, esenţa de vanilie, iar la sfârşit ciocolata topită. Omogenizezi bine toate ingredientele.
Dai drumul la cuptor. Ungi formele de brioşe cu unt şi torni compoziţie cât să le umpli pe trei sferturi. Ţii brioşele la cuptor 10-12 minute la foc mediu.