Brioşe cu morcovi şi afine

Brioşele sunt unele dintre cele mai iubite deserturi şi foarte uşor de preparat în casă. Dacă te-ai plictisit de variantele clasice, cu vanilie, ciocolată sau dulceaţă, aceste brioşe cu morcovi şi afine te vor cuceri. În plus, sunt o gustare foarte sănătoasă!
Ingrediente
Pentru aluat:
3 ouă
250 g morcovi daţi prin răzătoarea mică
150 ml ulei
100 g zahăr tos
50 g zahăr brun
2 plicuri zahăr vanilat
200 g făină
5 g praf de copt
½ linguriţă bicarbonat
1 praf de sare
Pentru cremă:
200 g marscapone
150 g cremă de brânză
50 g zahăr pudră
afine, pentru decor (opţional)
Preîncălzeşti cuptorul la 160 °C.
Amesteci într-un bol făina cu praful de copt, sarea şi bicarbonatul de sodiu. În alt castron, mixezi ouăle întregi cu zahărul tos şi cel brun, zahărul vanilat şi cu uleiul până obţii o compoziţie ca o maioneză mai subţire. Încoporezi morcovii daţi prin răzătoarea mică (nestorşi), iar la final ingredientele uscate şi omogenizezi.
Tapetezi cu hârtie de copt formele de brioşe şi pui în fiecare aluat, lăsând o margine de 1 cm. Coci brioşele aproximativ 35 de minute, până se rumenesc uşor. Le scoţi din forme şi le laşi la răcit.
Între timp, pregăteşti crema. Mixezi mascarpone cu crema de brânză şi cu zahărul pudră, până devin cremoase. Pui amestecul într-un poş şi ornezi brioşele. Le decorezi cu afine proaspete.
FOTO Shutterstock