Ce este şi cum se prepară Dalgona

4 shutterstock 1691596858 2 jpg jpeg

Dalgona este o băutură devenită virală pe multe dintre reţelele sociale, în special pe Tik Tok, iar asta datorită timpului scurt de preparare a reţetei. În vremuri în care noi #stamacasa, alături de cei dragi, o cafea bună este binevenită!

Acest tip de băutură are aceeaşi denumire ca cea a bomboanelor Dalgona deoarece atunci când îi savurezi gustul şi îi simţi aroma, îţi aduci aminte negreşit de cele ale acestui desert. 

Dalgona este un desert tradiţional sud-coreean, care se prepară din caramelizarea zahărului cu bicarbonat de sodiu. Practic, sunt exact ca bomboanele pe care le făceau mamele noastre în copilărie, doar din apă şi zahăr. Ultimul pas după caramelizarea zahărului cu bicarbonat de sodiu, este să torni compoziţia pe un tocător, preferabil din lemn, pentru a se răci şi întări.

Până să ajungi să ronţăi bomboanele, va trebui să treci peste un hop: dezlipirea lor de pe suport. Nu e o treabă foarte uşoară, iar riscul nu va fi decât acela de a se sparge în bucăţele. Nu mai contează, atât timp cât gustul lor te va face să exclami… „A meritat!”

Băutura virală pe Internet îţi poate aduce aminte de reţeta pentru frappe, originară din Grecia şi populară în lumea întreagă. Chiar dacă spuma frappe-ului se pregăteşte tot din mixarea nesului cu zahăr şi puţină apă, la sfârşit băutura se formează cu apă rece şi cu gheaţă. Opţional, se poate pune şi lapte evaporat (fără zahăr).

Ingrediente 

  • 2 linguri nes
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri apă caldă  
  • 250 ml lapte 

Mod de preparare 

Într-un bol, pui nesul şi adaugi zahărul, apoi apa caldă. Cu ajutorul unui mixer sau al unui tel, amesteci 4-5 minute până obţii o cremă spumoasă. Procedura este similară cu cea a obţinerii maionezei. 

Torni laptele într-o cană sau într-un pahar, după preferinţă, doar pe jumătate. Dacă doreşti, poţi pune şi 1-2 cuburi de gheaţă. Cu o lingură, adaugi deasupra compoziţia de nes. Poţi decora băutura cu topping de ciocolată sau cu boabe de cafea. 

La fel cum şi noi ne mândrim cu bunătăţile noastre şi le expunem, cu fiecare ocazie, la festivaluri de mâncare, aşa se găsesc şi celebrele bomboane Dalgona la evenimentele de street-food în Koreea. Dacă vreodată vei avea drum pe acolo, aminteşte-ţi de desertul delicios şi încearcă-l. 

Foto: Shutterstock.com

Vezi şi reţeta de Cremă de ciocolată, desert la pahar

Cremă de ciocolată, desert la pahar

3 crema de ciocolata desert la pahar jpg jpeg