Cel mai bun ştrudel cu caise FOTO

strudel cu caise jpeg

După un fel principal săţios, merge de minune un desert savuros. Prepară şi tu cel mai bun ştrudel cu caise şi, cu siguranţă, va deveni preferatul tău. Dacă nu ai timp să pregăteşti aluatul foitaj, îl poţi cumpăra din comerţ. Poţi face prăjitura şi cu caise din compot, dar foarte bine scurse. Poţi servi ştrudelul rece alături de o cupă de îngheţată.

Cel mai bun ştrudel cu caise - Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 1 ou 1 lingură ulei 500 g făină 200 g unt 1 vârf de sare

Pentru umplutură

500 g brânză de vaci

200 g zahăr

2 ouă

coaja de la o lămâie

3 caise

1 plic zahăr vanilat

Pentru uns

1 ou bătut

Cel mai bun ştrudel cu caise - Mod de preparare

Într-un bol baţi oul, adaugi uleiul şi sarea. Pui făina cernută, untul moale şi frămânţi până obţii un aluat moale şi elastic, pe care-l laşi la frigider 40 de minute. Separat, pui brânza într-un vas, zahărul tos, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi ouăle. Mixezi până obţii o cremă pufoasă.

image

Scoţi aluatul din frigider şi-l întinzi cu sucitorul. Decupezi şapte flori cu ajutorul unei forme, apoi tai un sfert din aluat şi îl laşi deoparte.

image

Speli caisele şi le cureţi de pieliţă. Întinzi pe foitaj crema de brânză, pui caisele tăiate jumătăţi. Rulezi aluatul şi ungi cu ou bătut marginile ca să se lipească, apoi aşezi peste el floricelele.

image

Tapetezi o tavă cu hârtie de copt, aşezi aluatul păstrat, îl ungi cu ou pe margini, aşezi peste el ştrudelul format şi îl lipeşti de baza prăjiturii. Cu o furculiţă înţepi ştrudelul din loc în loc, apoi îl ungi cu ou. Dai tava la cuptor 40 de minute.

image