Chec cu ciocolată
Uneori avem poftă de ceva dulce, dar timpul ne impiedică să ne facem poftele. Vă asigurăm că se găsesc şi soluţii simple. De exemplu aceast chec cu ciocolată este foarte simplu de preparat şi, cu singuranţă, se va consuma rapid.
Ingrediente:
4 ouă 1 ceaşcă unt 2 căni zahăr 1 cană lapte 2 ½ cană făină ½ ceaşcă cacao 2 ½ linguriţe praf de copt 1 ceaşcă smântână 1 cană fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la 170 grade C.
Folosiţi un mixter pentru a amesteca untul cu zahărul, apoi incorporaţi treptat ouăle. Puneţi şi laptele şi mixaţi în continuare. Într-un alt bol, adugaţi făina cu praful de copt, cacaua şi un praf de sare, amestecaţi-le bine, apoi puneţi aceste ingrediente în castronul în care aţi pus zahărul, untul, ouăle şi laptele. Mixaţi toate ingrediente pentru a se lega cât mai bine.
Turnaţi compoziţia rezultată într-o tavă pe care puneţi hârtie pentru copt şi daţi-o la cuptor timp de la 35 de minute.
Puneţi smântâna într-o oală şi daţi-o la fiert. Adăugaţi fulgii de ciocolată şi amestecaţi în continuu până se dizolvă ciocolata. Când s-a făcut, se lasă deoparte să se răcească. Apoi turnaţi crema peste chec.
Sursa: honestcooking.com