Chiftele de crab cu maioneză şi mărar
O reţetă perfectă pentru o zi specială. Garantăm că invitaţii vor fi foarte impresionaţi.
Ingrediente:
250 de grame de cartofi daţi prin răzătoare
300 de grame de carne de crab
o lingură de capere tocate mărunt
2 cepe verzi tocate mărunt
coaja şi zeama de la o lămâie
mărar tăiat mărunt
4 linguri de maioneză
2 linguri de făină
un ou bătut
85 de grame de pesmet
ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Fierbeţi cartofii în apă cu sare timp de 15 minute. Goliţi recipientul de apă, zdrobiţi-i şi lăsaţi-i la răcit. Într-un bol mare, amestecaţi carnea de crab, caperele, ceapa, coaja şi jumătate din cantitatea de zeamă de lămâie cu jumătate din cantitatea de mărar. Turnaţi compoziţia peste cartofii zdrobiţi şi formaţi biluţe pe care le veţi lăsa 20 de minute la frigider. Amestecaţi maioneza cu restul de zeamă de lămâie şi mărar. Depozitaţi-o la frigider pentru mai târziu. Pe 3 farfurii separate, puneţi făina, ouăle şi pesmetul. Treceţi chifteluţele de crab prin ele, în această ordine. Turnaţi ulei într-o tigaie şi prăjiţi chiftelele câte 3 minute pe fiecare parte, apoi transferaţi-le pe serveţele de hârtie.
Foto: bbcgoodfood.com