Chifteluțe cu ou
O reţetă pe care o vei adora. Aceste chifteluţe nu sunt doar un aperitiv deosebit, ele pot fi servite atat la pranz cat si la cina.
Ingrediente
6 ouă fierte
600 g carne tocată, porc sau pasăre
1 ou crud
200 g pesmet
100 g făină
1 lingură praf de usturoi
1 lingură muștar Dijon
cimbru
sare
piper
1 linguriță boia
ulei, pentru prăjit
Mod de preparare
Cureți ouăle, le rostogolești prin făină și le dai deoparte. Oul crud îl bați bine cu muștarul până obții o textură cremoasă ca de maioneză subțire.
Amesteci carnea cu sare și piper, după gust și adaugi praful de usturoi. Întinzi carnea și formezi 6 cercuri pe care le așezi pe o folie alimentară unsă cu puțin ulei. Așezi fiecare ou în cerc și alcătuiești niște bile mai mari sub formă de sferă, sigilate complet.
Dai sferele prin amestecul de ou cu muștar, apoi prin pesmetul condimentat cu boia și cimbru. Le prăjești până când sunt rumenite complet și le lași pe prosop de bucătărie la scurs.