Chifteluţe de pui în sos de tomate

Uşor de preparat, chifteluţele de pui în sos de tomate pot fi servite alături de o porţie de paste sau o salată de murături.
Ingrediente – Chifteluţe de pui în sos de tomate
450 g carne tocată de pui 50 g pesmet 50 g parmezan ras 2 ouă 1 linguriţă pătrunjel ½ linguriţă oregano ½ linguriţă ceapă pudră 2 linguriţe usturoi pisat 1 linguriţă boia sare piper ulei 60 g făină 800 g roşii decojite sau pastă de tomate 1 linguriţă mix de condimente
Mod de preparare – Chifteluţe de pui în sos de tomate
Într-un bol, amesteci carnea tocată, pesmetul, parmezanul, ouăle, pătrunjelul, oregano, ceapa pudră şi boiaua. Adaugi sare şi piper, după gust. Treci chifteluţele prin făină, apoi le rumeneşti în puţin ulei 3-4 minute, până îşi schimbă uşor culoarea, întorcându-le de pe o parte pe alta. Le dai apoi la cuptorul încins 15-20 de minute.
Sotezi usturoiul 1 minut, până se înmoaie, apoi adaugi pasta de tomate şi mixul de condimente. Potriveşti de sare şi piper, după gust. Laşi să clocotească uşor. Serveşti chifteluţele cu sos.
Sursa https://www.chelseasmessyapron.com