Chifteluţe suedeze cu mei
Aceste chifteluţe cu mei şi legume sunt absolut delicioase. Concepute după o reţetă suedeză, sunt uşor de preparat şi ideale de servit celor dragi.
Ingrediente:
un sfert de linguriţă de piper negru măcinat 2 rădăcini de ţelină 2 linguri de seminţe de in 2 morcovi o cană de nuci un căţel de usturoi un sfert de linguriţă de nucşoară pisată o jumătate de cană de mei un sfert de linguriţă de pudră de ardei iute un sfert de linguriţă de muştar
Mod de preparare:
Într-un bol mic, amestecaţi inul şi un sfert de cană de apă. Tocaţi ţelina şi morcovii. Amestecaţi-i într-un blender împreună cu usturoiul, pudra de ardei iute, nucşoara şi piperul negru. La sfârşitul amestecării, trebuie să obţineţi o compoziţie subţire. Fierbeţi meiul într-o crăticioară, timp de 4-5 minute, până capătă o culoare maronie. Imediat după, adăugaţi o cană de apă şi amestecul din blender. Lăsaţi la fiert, cu capacul pus, timp de 20 de minute. Preîncălziţi cuptorul la 220 de grade Celsius. Tapetaţi o tavă cu folie pentru copt. Folosind o linguriţă formaţi 24 de chifteluţe. Se pun în tavă şi se lasă la cuptor 20 de minute. Amestecaţi în blender, nucile, împreună cu 3 sferturi de cană de apă. Când chiftelele sunt gata, se presară peste ele.
Sursa: wholefoodsmarket.com