Ciorbă de aripi de curcan

ciorba de aripi de curcan jpeg

Ciorbele sunt cele mai sănătoase, mai ales pentru copii. Pentru că ele conţin tot ce au nevoie copiii în fiecare zi, şi anume legume, carne şi zeamă. Cu cât îţi obişnuieşti copilul să mănânce supe şi ciorbe, cu atât îi vor plăcea toate când va creşte mare. Ciorba de aripi de curcan este una dintre cele mai gustoase şi sănătoase şi trebuie neapărat să le încerci. Mai ales dacă ai rămas fără idei în privinţa ciorbelor, iată o reţetă grozavă, pe care să o prepari cât mai repede.

Ce ingrediente îţi trebuie pentru Ciorbă de aripi de curcan:

- 3 bucăţi de aripi de curcan

- 2 morcovi potriviţi

- 1 bucată potrivită de ţelină

- 1 bucată de pătrunjel rădăcină

- 1 bucată de păstârnac

- 2 cepe

-2 ardei graşi

- 400 de grame de roşii cuburi

- 200 de grame de tăiţei

- 1 linguriţă boia de ardei dulce

- 1 legătură de pătrunjel

- câteva frunze de leuştean

- sare

- puţin borş sau lămâie după gust

Cum se prepară Ciorbă de aripi de curcan:

Carnea de curcan se spală bine, apoi se porţionează dacă este nevoie. Legumele se curăţă, se spală şi se pregătesc de tocat. Se toacă rădăcinoasele, ceapa şi ardeiul şi se pun la călit în puţin ulei. Când încep să se călească, se lasă 2-3 minute, apoi se pune şi carnea la călit şi se lasă până se albeşte carnea. Nu trebuie să se prăjească.

Apoi, după ce se căleşte şi carnea, se condimentează cu sare şi se pune apa să fiarbă. Se lasă la fiert până când carnea se fierbe bine. După ce carnea este fiartă bine, se pun tăiţeii şi borşul, dacă alegeţi varianta cu borş. Borşul trebuie dat în clocot înainte de a-l pune în ciorbă. Se lasă la fiert câteva minute din nou, se condimentează cu sare, dacă mai este cazul, apoi cu boia dulce şi se mai lasă câteva clocote.

La final, verdeaţa se taie mărunt şi se pune peste ciorbă. Imediat se trage capacul peste oală şi se lasă să se pătrundă aromele. Dacă alegeţi varianta cu zeamă de lămâie, aceasta se pune la final, împreună cu verdeaţa. Ciorba se serveşte caldă.Poftă bună!