Ciorbă de burtă. Reţeta Sandei Marin

Reţetă clasică de ciorbă de burtă jpeg

Cui nu-i place ciorba de burtă? Cine nu se bucură de fiecare lingură, de fiecare înghiţitură din această ciorbă? Dacă vrei o reţetă cu care sigur nu dai greş, urmează paşii recomandaţi de Sanda Marin în cartea „Găteşte cu Sanda Marin„, pe care o puteţi cumpăra chiar de azi împreună cu revista „Click!Poftă bună!„.

Ciorbă de burtă. Reţeta Sandei Marin - Ingrediente

2 l apă 1 kg burtă 1 picior de viţel ori vacă zarzavat de supă 2 foi de dafin 10 boabe de piper 2 linguri oţet 2 gălbenuşuri sare

Ciorbă de burtă. Reţeta Sandei Marin - Mod de preparare

Se spală în mai multe ape şi se curăţă cu sare până rămân albe 1 kg burtă şi un picior de viţel sau de vacă. Se pun la fiert în apă cu sare, 1 morcov, 1 pătrunjel şi 1 ceapă întreagă, foi de dafin, boabe de piper.

Se lasă să fiarbă bine la foc potrivit. Se scoate burta şi, după ce s-a răcorit, se taie în formă de tăiţei mai groşi, de asemenea şi carnea de pe picior. Se pun într-o oală, se strecoară zeama în care au fiert şi se lasă să mai dea în câteva clocote. Se bat gălbenuşurile cu 2 linguri de oţet de vin sau o jumătate de lămâie şi se amestecă încet cu zeama din oală. Se potriveşte de sare şi de oţet şi se serveşte fără să se mai pună pe foc.