Ciorbă de fasole verde cu rântaş

Ciorba de fasole verde cu rantas jpeg

Nu sunt o adeptă a rântaşului în mâncare, dar această reţetă de ciorbă de fasole verde cu rântaş mi-a adus aminte de modul de a prepara mâncarea cu rântaş. În mâncarea de urzici, în tot felul de tocăniţe şi mâncăruri. Dacă vă plac astfel de mâncăruri, poţi încerca şi această reţetă.

Ciorbă de fasole verde cu rântaş - Ingrediente (6 porţii)

1 ceapă 100 ml ulei 800 g fasole congelată 1 morcov 1 ţelină 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 30 g făină 30 g bulion zeama de la 1 lămâie sare piper ulei (pentru rântaş) 2 linguri suc de roşii 1 lingură smântână

Ciorbă de fasole verde cu rântaş - Mod de preparare

Tai legumele, mai puţin fasolea verde, cubuleţe. Încingi uleiul şi căleşti ceapa până devine sticloasă, adaugi morcovul şi ţelina, amesteci şi torni 2 l de apă clocotită. Laşi la fiert până când se înmoaie morcovul, apoi adaugi fasolea verde congelată.

Pui într-o tigaie puţin ulei şi făina. Când s-a rumenit puţin, adaugi sucul de roşii şi amesteci. Apoi, pui smântâna diluată cu apă rece .

Laşi ciorba să fiarbă şi adaugi rântaşul. Mai laşi pe foc 10-15 minute. Potriveşti gustul de sare şi piper, amesteci şi opreşti focul. Torni zeama de lămâie şi presari mărarul şi pătrunjelul tăiate fin.