Ciulama de hribi cu smântână

ciulama de ciuperci cu smantana jpeg

Această reţetă nu trebuie să lipsească din meniul familiei tale, mai ales în această perioadă când ciupercile sunt nelipsite din pieţe.

De ce ai nevoie pentru ciulama de hribi cu smântână

1 kg hribi

500 g smântână

4 linguri făină

1 ceapă

4 căţei de usturoi

3 linguri ulei

pătrunjel, după gust

sare

piper

Cum se prepară ciulama de hribi cu smântână

Toci ceapa şi o căleşti în ulei, iar când devine sticloasă pui ciupercile tocate. Laşi să fiarbă, iar când scade zeama adaugi apă cât să le acopere. Laşi din nou să fiarbă, iar când scade zeama pui smântâna amestecată cu făina. Asezonezi cu sare şi piper după gust, pui usturoiul şi laşi să fiarbă, amestecând constant până se leagă sosul. Serveşti cu mămăliguţă şi pătrunjel.