Clătite cu dovlecei, reţetă de sezon

clatite cu dovlecei jpeg

Profită de gustul delicios al dovleceilor şi prepară o serie de clătite gustoase. Alături de ele poţi servi şi un sos cu smântână şi mărar.

Ingrediente

2 dovlecei (aproximativ 650 g în total) 1 linguriţă sare 2 ouă 100 g făină de grâu 3 linguri făină de ovăz ¼ ardei iute roşu ½ linguriţă sare ulei piper

Pentru sos

200 g smântână fermentată (conţinut redus de grăsime)

1 legătură mărar tocat

sare şi piper

seminţe de dovleac

1 lămâie tăiată în sferturi, pentru servire

Mod de preparare

Dai dovleceii prin răzătoare, într-un vas mare. Presari 1 linguriţă de sare şi laşi dovleceii să stea aşa, 10 minute. Îi storci cu mâinile, ca să scapi de excesul de apă. Adaugi ouăle, făina de grâu, făina de ovăz, ardeiul iute, sare şi piper, după gust şi amesteci, până obţii o compoziţie omogenă. Încingi ulei într-o tigaie şi formezi clătite, pe care le prăjeşti pe ambele părţi, până vezi că sunt pătrunse.

Pentru sos, pregăteşti smântâna, adaugi mărarul, sare şi piper şi amesteci bine, până se omogenizează.

Pui seminţele de dovleac într-o tigaie uscată şi le rumeneşti, până îşi schimbă culoarea.

Aranjezi clătitele pe o farfurie şi presari seminţele de dovleac. Le serveşti alături sosul de smântână şi mărar şi cu felii de lămâie.

Sursa + foto: www.karlasnordickitchen.com

www.karlasnordickitchen.com