Cod gratinat cu cartofi noi

cod gratinat cu cartofi noi jpeg

Peştele cu carnea albă are un conţinut scăzut de grăsimi şi reprezintă o bună alternativă la carnea roşie sau carnea prelucrată care conţine mai multe grăsimi, în special grăsimi saturate nesănătoase. Printre peştii cu carne albă se numără şi codul. Azi avem pregătită pentru tine o reţetă de cod gratinat cu cartofi noi.

Cod gratinat cu cartofi noi - Ingrediente

500 g cod 1 kg cartofi noi 2 linguri făină 200 ml lapte 100 g caşcaval ras 80 g unt 2 ouă 5-6 boabe de piper sare piper măcinat

Cod gratinat cu cartofi noi - Cum se prepară

Se curăţă peştele, se spală, se fierbe 5 minute în apă puţin sărată, în care se adaugă boabe de piper. Se scurge zeama în care a fiert peştele, se lasă la răcit şi apoi se dezosează.

Se fierb şi cartofii întregi, iar apoi se taie rondele. Separat, se topeşte untul, se adaugă făina amestecată cu laptele şi se fierb până începe să se îngroaşe. Se lasă la răcit. Se amestecă cu gălbenuşurile până se încorporează complet, iar la sfârşit se adaugă albuşurile bătute spumă şi piperul măcinat. Se unge o tavă cu puţin unt, se aşază peştele intercalat cu rondele de cartofi, iar ultimul strat trebuie să fie de cartofi. Se toarnă sosul preparat, se presară caşcaval ras şi se dă la cuptor până se rumeneşte frumos deasupra.

Codul gratinat cu cartofi noi se serveşte cald.