Cornuleţe cu rahat şi miez de nucă

Cornuleţele sunt practice şi atât de delicioase! Le poţi face cu gem, rahat sau miez de nucă, fiind foarte apreciate de fiecare dată. Iată cum poţi pregăti imediat apetisantul desert.
Ingrediente:
500 g făină
20 g drojdie
50 g zahăr
250 g unt
150 g rahat, tăiat cubuleţe
150 g miez de nucă, măcinat
1 vârf de cuţit de sare
1 ou
1 plic zahăr pudră
Mod de preparare:
Amesteci făina cu drojdia, zahărul, untul tăiat cubuleţe, sarea şi oul. Frămânţi un aluat pe care îl laşi 20 de minute la rece. Întinzi o foaie cu grosimea de ¼ cm din care tai triunghiuri mici, pe care le umpli cu rahat şi miez de nucă, în mod uniform, apoi le rulezi şi le laşi la dospit 20 de minute.
Încălzeşti cuptorul.
Ungi cornuleţele cu ou şi le aşezi în tava tapetată, pe care o bagi la cuptor pentru un sfert de oră, la foc potrivit.
Când sunt gata, scoţi cornuleţele pe un platou şi le pudrezi cu zahăr.
Foto: 4bp.blogspot.com