Cotlete de porc cu cidru
O reţetă pentru toată familia.
Ingrediente:
partea din mijloc a unei ţeline 200 de grame de ciuperci 3-4 cepe 2-3 mere cu miez tare 40 de grame de unt o lingură de ulei 4 cotlete mici de porc făină o sticlă de cidru cimbru o frunză de dafin pătrunjel sare şi piper
Mod de preparare:
Ţelina şi ciupercile se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Se curăţă ceapa şi se taie rondele. Merele se curăţă de coajă şi de cotor, apoi se taie în 8 felii. Se căleşte ceapa într-un amestec de ulei şi unt, apoi se pun cotletele, iar când devin aurii, se pun legumele şi merele. Se sotează 4 minute, amestecând încontinuu. Se presară făină şi se mai ţine pe foc 2 minute. Apoi se adaugă cidru cât să acopere toate ingredientele, se sărează, se piperează şi se adaugă cimbru, dafin şi pătrunjel. Se acoperă vasul şi se pune la cuptor, la 200 de grade, timp de 45 de minute. Înainte de a se servi, se scoate frunza de dafin şi cimbrul. Se poate servi cu garnitură de varză acră.
Foto: chefdruck.com