Cozonac italian

Dacă vrei o variantă altfel a clasicului cozonac, poţi încerca reţeta de cozonac italian.
Ingrediente (1 tavă)
850 g făină 180 g zahăr 230 g unt 150 g stafide 70 g fructe confiate 25 g drojdie 4 gălbenuşuri 1 ou 1 praf sare 200 ml apă
Mod de preparare
Torni 100 ml de apă caldă peste drojdie, apoi adaugi 100 g de făină. Amestecul obţinut îl acoperi cu un prosop şi-l laşi deoparte, la loc cald, 3 ore. Ulterior, mai adaugi 100 g de făină şi 100 ml de apă caldă. Din nou laşi amestecul, la loc cald, alte 2 ore.
Într-un alt vas pui restul de făină. Adaugi 180 g de unt topit, oul, gălbenuşurile, zahărul şi sarea. Frămânţi aluatul 15-20 de minute, până devine elastic. Ulterior, îl amesteci cu maiaua, stafidele şi fructele confiate. Pui aluatul într-o cratiţă tapetată, îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la loc cald 4 ore, până îşi dublează volumul. După aceea, crestezi cozonacul pe mijloc şi pui restul de unt. Îl dai la cuptor 45 de minute, până trece testul scobitorii şi se rumeneşte. Îl ornezi după imaginaţie.