Cozonac italian

cozonac italian jpeg

Dacă vrei o variantă altfel a clasicului cozonac, poţi încerca reţeta de cozonac italian.

Ingrediente (1 tavă)

850 g făină 180 g zahăr 230 g unt 150 g stafide 70 g fructe confiate 25 g drojdie 4 gălbenuşuri 1 ou 1 praf sare 200 ml apă

Mod de preparare

Torni 100 ml de apă caldă peste drojdie, apoi adaugi 100 g de făină. Amestecul obţinut îl acoperi cu un prosop şi-l laşi deoparte, la loc cald, 3 ore. Ulterior, mai adaugi 100 g de făină şi 100 ml de apă caldă. Din nou laşi amestecul, la loc cald, alte 2 ore.

Într-un alt vas pui restul de făină. Adaugi 180 g de unt topit, oul, gălbenuşurile, zahărul şi sarea. Frămânţi aluatul 15-20 de minute, până devine elastic. Ulterior, îl amesteci cu maiaua, stafidele şi fructele confiate. Pui aluatul într-o cratiţă tapetată, îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la loc cald 4 ore, până îşi dublează volumul. După aceea, crestezi cozonacul pe mijloc şi pui restul de unt. Îl dai la cuptor 45 de minute, până trece testul scobitorii şi se rumeneşte. Îl ornezi după imaginaţie.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg