Crap cu legume la cuptor

crap cu legume la cuptor jpeg

Pentru această reţetă de crap cu legume la cuptor ai nevoie de 2-3 lămâi, nişte fructe foarte sănătoase pe care le poţi folosi şi pentru a scădea febra. Lămâia reglează temperatura corpului şi este un bun adjuvant în infecţiile respiratorii. Efectul este mai puternic dacă foloseşti suc extras din lămâi bine coapte, timp de două săptămâni. Dacă te doare gâtul mai poţi picura în limonadă câteva picături de tinctură de propolis şi de echinacea.

Crap cu legume la cuptor - Ingrediente (2 porţii)

2 medalioane de crap 2-3 lămâi 5 cartofi potriviţi 3 ardei roşii 3 ardei verzi 3 cepe 2 linguri unt 2 linguri ulei mărar sare piper seminţe de chimen

Crap cu legume la cuptor - Cum se prepară

Cureţi şi speli medalioanele de crap, le scurgi bine de apă într-o sită, apoi le condimentezi cu sare şi piper. Speli ceapa şi ardeii graşi. Fierbi cartofii în coajă doar pe jumătate, îi cureţi, îi tai felii rotunde şi îi pui într-un bol. Cureţi ardeii graşi de seminţe, îi tai şi îi adaugi peste cartofi. Tai ceapa rondele şi le pui în bolul cu legume, apoi potriveşti de sare şi piper şi amesteci legumele. Ungi un vas termorezistent cu unt şi aşezi legumele.

Pui deasupra medalioanele de crap, le stropeşti cu ulei şi le aşezi peste legume. Introduci vasul la cuptor pentru 30 de minute, la foc mic. În momentul servirii poţi orna feliile de crap cu feliuţe de lămâie, cu mărar verde şi cu seminţe de chimen.

foto: profimedia