Cremă de căpşuni

crema de capsuni jpeg

În locul gelatinei, poţi folosi agar-agar – o substanţă de gelifiere 100% vegetală, care se găseşte în magazinele cu profil naturist. Se prezintă sub forma unei pulberi de culoare albă şi este alcătuită în proporţie de 80% din fibre solubile.

Ingrediente (2 porţii) 125 g zahăr 4 gălbenuşuri 300 ml lapte fierbinte 6 foi gelatină 200 g căpşuni zdrobite 200 g frişcă bătută esenţă rom

Mod de preparare

Freci gălbenuşurile cu zahărul şi amesteci cu laptele, adăugându-l treptat. Pui peste ele gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj şi treci tot amestecul printr-o sită.

Când s-a răcit, adaugi căpşunile, frişca şi esenţa de rom. Torni compoziţia într-o formă şi o dai la rece. Decorezi cu puţină frişcă şi căpşuni feliate.