Crochete de peşte cu sos de usturoi

Dacă vrei un preparat uşor, atunci trebuie să pregăteşti aceste crochete de peşte cu sos de usturoi.
De ce ai nevoie pentru crochete de peşte cu sos de usturoi
› 750 g file peşte alb › 1 albuş de ou › ulei pentru prăjit Pentru crustă › 100 g făină › 2 linguri ulei › 100 ml bere (sau apă minerală) › sare › piper Pentru sosul de usturoi › 6 căţei de usturoi › 4 linguriţe de iaurt › 2-3 linguriţe smântână › 1 lingură zeamă de lămâie › sare › piper › 1 linguriţă ulei de măsline › mărar › pătrunjel
Cum se prepară crochetele de peşte cu sos de usturoi
Amesteci făina, un praf de sare, un praf de piper, două linguri de ulei şi 100 ml bere (sau apă minerală) până devine un
aluat omogen, de consistenţa smântânii. Îl laşi să se odihnească la rece circa 30 de minute.
Pentru sos, amesteci usturoiul tocat cu iaurtul, smântâna, uleiul de măsline şi verdeaţa proaspătă şi potriveşti de sare şi piper.
Transferi sosul într-un castron, îl acoperi cu o folie de plastic şi îl laşi la frigider până în momentul servirii.
Cureţi peştele de piele şi oase, îl tai fâşii şi îl condimentezi cu sare, după gust. Baţi albuşul spumă tare, îl încorporezi uşor în aluat, apoi treci fiecare fâşie de peşte prin aluat şi o prăjeşti în ulei bine încins, 3-4 minute, pe fiecare parte. Serveşti crochetele cu sosul de usturoi.