Cum faci prăjitura Felie de lapte, după reţeta lui Adi Hădean. Nu vei mai cumpăra niciodată din magazin

2 prajitura felie de lapte shutterstock 1855847389 jpg jpeg

Prăjitura Felie de lapte este unul dintre cele mai iubite deserturi de către copii. Este o gustare potrivită atunci când cei mici au nevoie de energie. Iar dacă o prepari o singură dată acasă, după reţeta de pe blogul lui Adi Hăden, nu te vei mai întoarce la varianta din comerţ.

Pandişpan pufos cu cacao, cremă fină de lapte cu miere, un ingredient care dă aromă şi savoare: aceasta este prăjitura Felie de lapte şi este pe gustul tuturor. Şi este mai uşor de pregătit decât ai crede.

Dacă urmezi reţeta de pe blogul chefului Adi Hădean, vei obţine aces desert delicios pentru întreaga familie.

Iată cum se prepară.

Ingrediente

Pentru blat:

5 ouă

100 g zahăr

50 ml ulei

50 ml lapte

90 g făină

40 g pudră de cacao

5 g praf de copt

1 praf de sare

Pentru cremă:

130 ml lapte

1 linguriţă amidon

5 g gelatină

30 ml apă rece

120 g mascarpone

120 g lapte condensat îndulcit, din conservă (pentru prăjituri, nu pentru cafea)

200 ml smântână pentru frişcă (35% grăsime)

1 linguriţă extract de vanilie

2 linguri miere

Preîncălzeşti cuptorul la 160 °C şi tapetezi o tavă (41x33cm) cu hârtie de copt. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă cu sarea şi cu o lingură de zahăr, până ce obţii o bezea densă şi lucioasă.

Separat, mixezi gălbenuşurile cu restul de zahăr, 4-5 minute, la viteză medie, până ce îşi dublează volumul. Torni uleiul şi laptele şi amesteci. Combini făina cu pudra de cacao şi cu praful de copt, le cerni peste compoziţia de gălbenuşuri şi omogenizezi. La final, încorporezi spuma de albuşuri, amestecând uşor, de jos în sus cu o spatulă. Torni aluatul în tavă şi îl coci 8-10 minute, până trece testul cu scobitoarea. Îl laşi să se răcească complet, apoi îl tai transversal, în două felii.

Pentru cremă, laşi gelatina la hidratat în apă rece. Dizolvi amidonul în laptele rece, apoi pui vasul pe foc mic, amestecând continuu până ce lichidul fierbe şi se îngroaşă puţin. Adaugi gelatina, amesteci, apoi acoperi cu folie alimentară, ca amestecul să nu facă crustă. Laşi la răcit.

Mixezi smântâna foarte rece până devine frişcă, apoi o dai deoparte. Într-un bol adânc, pui crema rece de lapte, brânza mascarpone, laptele condensat, mierea şi continui să mixezi. La final încorporezi frişca, cu mişcări uşoare. Dai crema la frigider 3-4 ore, iar între timp o mai omogenizezi de 2-3 ori.

Asamblezi prăjitura. Pui o felie de blat în tava în care l-ai copt, întinzi crema într-un strat uniform şi aşezi a doua felie de blat. Acoperi prăjitura cu folie alimentară şi o ţii la frigider câteva ore sau peste noapte înainte de servire.

FOTO Shutterstock