Cum se face puiul pe sticlă, după reţeta lui Jamie Oliver

Aromat şi fraged la interior, puiul pe sticlă este absolut delicios. Jamie Oliver te învaţă cum se prepară acest delicios preparat, pentru ca puiul să fie cât mai suculent.
De ce ai nevoie pentru pui pe sticlă
1 pui de 1,5 kg
1 sticlă cu bere de 475 ml
1 linguriţă seminţe de chimen
1 linguriţă rasă boia de ardei afumată
1 linguriţă zahăr brun
1 linguriţă boia de ardei iute
sare
piper
ulei
Cum se prepară puiul pe sticlă
Dai drumul la cuptor şi, dacă vrei, îndepărtezi eticheta de la sticlă. Zdrobeşti seminţele de chimen şi le amesteci cu restul condimentelor. Torni ulei cât să obţii o pastă cu care freci puiul atât la exterior, cât şi la interior. Deschizi sticla şi verşi aproape jumătate din bere, apoi aşezi puiul peste sticlă. Aşezi sticla într-o tavă şi dai puiul la cuptor până când se pătrunde carnea.