Cum se prepară toba de casă

toba de casa porc jpeg

Toba pe care o iei din comerţ nici nu se compară cu savuroasa tobă de casă. Preparată cu măruntaie de porc, toba este extrem de gustoasă şi reprezintă o mică parte din aperitivul de la mesele festive din această perioadă.

Cum se prepară toba de casă - Ingrediente

1 inimă 2 rinichi 2 urechi porc şorici, după gust 1 limbă ½ ficat de porc 300 g slănină de porc 500 g pulpă de porc 1 stomac de porc sânge de porc, opţional sare piper negru măcinat coriandru ienibahar foi de dafin

Cum se prepară toba de casă - Mod de preparare

Tai urechile şi le pui la fiert, adaugi apoi inima şi rinichii de porc, ficatul, pulpa şi limba. Pui sare, după gust, şi câteva foi de dafin. După ce au fiert măruntaiele şi s-a răcit carnea, cureţi limba şi o tai cubuleţe sau fâşii subţiri. Tai restul organelor şi slănina cuburi mari şi le pui pe toate într-un vas încăpător. Condimentezi cu sare, piper, coriandru şi ienibahar, după gust. Dacă e cazul, torni peste ele puţină apă din cea în care ai fiert carnea sau puţin sânge păstrat de la porc şi amesteci compoziţia.

Speli foarte bine stomacul porcului, atât pe interior, cât şi pe exterior, şi îl umpli cu organele toate şi cu şoriciul tăiat, apo îl coşi cu sfoară de bucătărie. Pui toba la fiert într-o cantitate suficientă de apă. Când e gata, o scoţi, o aşezi pe un tocător de lemn şi peste tobă pui un alt tocător şi o greutate mare. Cât e caldă, o înţepi din loc în loc cu un ac. O laşi astfel până a doua zi şi când s-a aplatizat, o dai la frigider.

Cârnaţi de casă, o desfătare la mesele festive

Cârnaţi de casă, o desfătare la mesele festive

Cârnaţi afumaţi, reţeta tradiţională

Cârnaţi afumaţi, reţeta tradiţională

Kaizer de casă afumat

Kaizer de casă afumat