Cuşcuş cu legume şi mentă

couscous salad jpeg

Un fel de mâncare economic şi gustos.

Ingrediente:

250 de grame de cartofi(pentru decor) 250 de grame de napi(pentru decor) 1 litru de supă de pasăre o legătură de plante aromatice 500 de grame de mazăre o legătură de mentă proaspătă 750 de grame de cuşcuş cu boabe de mărime medie pudră de ardei iute 125 de grame de unt sare şi piper roşii (pentru decor)

Mod de preparare:

Se curăţă morcovii şi napii. Se pun într-un vas, apoi se adaugă sare, piper, supa de pasăre şi plantele aromate. Se pun la foc mic. Se curăţă mazărea şi se pune deoparte. Se spală menta, se curăţă şi se separă frunzele. Se pune cuşcuşul într-un castron mare, se stropeşte cu câteva linguri de apă rece şi se lasă să se umfle cîteva minute, răsfirând cu degetele că să nu se lipească. Se repetă operaţia de câteva ori. Când cuşcuşul e umflat destul, se pune într-un vas şi se fierbe înăbuşit 30-40 de minute. Între timp se fierbe mazărea în apă cu sare şi o legătură mică de mentă, apoi se scurge. Se topeşte untul. Se pune cuşcuşul într-un castron, şi se adaugă mazărea şi untul topit. Se amestecă şi se pune pe un platou. Opţional se poate decora cu felii de cartofi, roşii, napi, morcov şi câteva rămurele de mentă proaspătă. Se prepară un sos din puţină supă şi câteva linguri de pudră de ardei iute şi se serveşte separat.

Foto: comfortablefood.com/