Deliciu cu banane

168267 jpeg

Ciocolată şi banane. O combinaţie inedită, dar care va stârni strigăte de încântare la fiecare felie.

Ce ai nevoie › 500 g făină › 15 g drojdie uscată › 120 g zahăr pudră › 200 ml lapte călduţ › 3 ouă › 1 lingură esenţă de vanilie › 200 g unt topit › 250 g fulgi de ciocolată › 50 g coajă de lămâie › 1 vârf de sare › 2 banane potrivite › 1 linguriţă rasă scorţişoară Cum se prepară Amesteci făina cu drojdia, zahărul şi praful de sare. Adaugi treptat laptele călduţ peste amestecul de făină şi apoi torni ouăle bătute în prealabil cu esenţa de vanilie. Încorporezi untul topit şi răcit. Frămânţi aluatul 10 minute, apoi îl laşi la crescut aproximativ o oră, într-un vas acoperit. La final, adaugi, frământând uşor, fulgii de ciocolată şi coaja rasă de lămâie. Cureţi bananele de coajă şi le tai bucăţi potrivit de mari.

Ungi o formă mare de cozonac antiaderentă cu unt, aşezi bucăţile de banană, presari scorţişoară şi pui uniform aluatul de panettone. Mai laşi la crescut încă 30 de minute. Introduci forma la cuptor circa 50 de minute, la foc potrivit. Răstorni cozonacul din tavă şi-l laşi la răcit pe o suprafaţă plană. Îl tai în momentul servirii, după ce s-a răcit complet.