Dulceaţă acrişoară de coacăze

dulceata jpeg

Vara asta, profită de gustul inconfundabil al coacăzelor albe, roşii şi negre şi prepară pentru cei dragi câteva borcane de dulceaţă.

Ingrediente

250 g coacăze curăţate de sâmburi 1 kg zahăr 500 ml apă vanilie, după gust zeamă de la ½ lămâie

Mod de preparare

Alegi coacăzele (de culoarea preferată) cu bobul cât mai mare, care au puţine seminţe. Le scoţi seminţele până obţii 250 g de fructe curăţate.

Din zahăr şi 500 ml de apă faci un sirop, fierbând la foc mic, până se leagă bine. Adaugi în sirop zeama de lămâie, coacăzele şi esenţa de vanilie. Le laşi 30 de minute deoparte, nu pe foc, ca fructele să îşi lase zeama, apoi le fierbi la foc mare, ca orice dulceaţă, până se leagă.

Faci testul pe o farfurie şi vezi dacă este suficient de legată. Când coacăzele nu mai plutesc la suprafaţa siropului în timpul fierberii, ci în tot siropul, dulceaţa este gata. O laşi să se răcească, apoi o pui în borcane.

image

Foto: pixabay.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg