Dulceaţă de vişine şi cireşe

dulceata visine cirese jpeg

Romanii erau mari amatori de dulceţuri şi de orice metodă de a conserva fructe şi flori în miere. Zahărul a fost descoperit în Asia, însă arabii l-au introdus în Europa şi, odată cu el, a fost creată şi prima reţetă de dulceaţă aşa cum o cunoaştem noi astăzi. Dacii foloseau o dulceaţă din fructe de Physallis, deoarece uşura respiraţia, dar ea alunga febra şi durerile de oase.

Ingrediente 2 kg vişine 2 kg cireşe 2 lămâi 2,5 kg zahăr

Mod de preparare

Speli fructele, le îndepărtezi codiţele, le scoţi sâmburii şi le amesteci cu zahărul. Dai vasul la frigider peste noapte, a doua zi torni zeama de la lămâi şi aşezi vasul pe foc mic. Fierbi dulceaţa până când se leagă siropul şi iei spuma ori de câte ori este nevoie. O torni în borcane sterilizate, pe care le închizi ermetic şi le depozitezi în cămară, după ce s-au răcit.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg