Eclere cu budincă de ciocolată

eclere cu budinca de ciocolata jpeg

Această reţetă de eclere cu budincă de ciocolată este excelentă pentru deserturi de vară. Foarte uşoare şi aromate, eclerurile sunt un desert preferat de gospodinele care nu au foarte mult timp pentru gătit. Iată, deci, o reţetă simplă şi foarte delicioasă de eclere.

Ingrediente Eclere cu budincă de ciocolată:

Pentru aluat:

  • 250 de ml de apă
  • 150 de ml de ulei
  • 125 de grame de făină
  • 3 ouă mai mari
  • 1 praf de sare

Pentru budinca de ciocolată:

  • 500 de ml de lapte
  • 4-5 linguri de zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri cu vârf de făină
  • 1 lingură de cacao
  • 1 esenţă de portocale

Pentru glazura de ciocolată:

  • 100 de grame de ciocolată cu lapte
  • 3 linguri de lapte

Mod de preparare Eclere cu budincă de ciocolată:

Se ia o cratiţă în care se pune apa, uleiul şi un praf de sare, apoi se pune la foc mic, se lasă să dea un clocot şi să dă deoparte. Se adaugă făina, care se cerne înainte, apoi se mixează foarte bine.

Se lasă 5 minute la răcit, apoi se pun treptat ouăle, după fiecare se amestecă foarte bine cu ajutorul mixerului. Se va obţine un aluat ca o pastă. Aluatul se va pune într-un posh cu vârf mare, iar pe o tavă tapetată cu hârtie de copt se formează eclerele şi se coc la foc potrivit pentru 15-20 de minute. Se lasă până se rumenesc frumos.

Se trece la crema de ciocolată. Se pun 400 de ml de lapte din cei 500 de ml într-un ibric. Apoi, se mixează gălbenuşurile cu zahărul, făina şi cacao cernute, esenţa de portocale şi laptele rece rămas. Când începe laptele să fiarbă, se ia de pe foc şi se pune compoziţia gălbenuşurilor treptat, în timp ce se amestecă continuu.

Se mai pune pe foc şi se amestecă mereu pentru a nu se forma cocoloaşe, se amestecă până ce crema de îngroaşă. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit, dar vasul se acoperă cu folie pentru a nu prinde crustă.

Când budinca este rece, se umplu eclerele cu un posh care se înfige în ecler sau tăind eclerele în două, dar nu de tot. Glazura se face topind ciocolata pe baie de aburi împreună cu laptele. Se stropesc eclerele când glazura este călduţă încă. Se servesc cu poftă!