Eclere cu budinc─â de ciocolat─â

eclere cu budinca de ciocolata jpeg

Aceast─â re┼úet─â de eclere cu budinc─â de ciocolat─â este excelent─â pentru deserturi de var─â. Foarte u┼čoare ┼či aromate, eclerurile sunt un desert preferat de gospodinele care nu au foarte mult timp pentru g─âtit. Iat─â, deci, o re┼úet─â simpl─â ┼či foarte delicioas─â de eclere.

Ingrediente Eclere cu budinc─â de ciocolat─â:

Pentru aluat:

  • 250 de ml de ap─â
  • 150 de ml de ulei
  • 125 de grame de f─âin─â
  • 3 ou─â mai mari
  • 1 praf de sare

Pentru budinca de ciocolat─â:

  • 500 de ml de lapte
  • 4-5 linguri de zah─âr
  • 2 g─âlbenu┼čuri
  • 2 linguri cu v├órf de f─âin─â
  • 1 lingur─â de cacao
  • 1 esen┼ú─â de portocale

Pentru glazura de ciocolat─â:

  • 100 de grame de ciocolat─â cu lapte
  • 3 linguri de lapte

Mod de preparare Eclere cu budinc─â de ciocolat─â:

Se ia o crati┼ú─â ├«n care se pune apa, uleiul ┼či un praf de sare, apoi se pune la foc mic, se las─â s─â dea un clocot ┼či s─â d─â deoparte. Se adaug─â f─âina, care se cerne ├«nainte, apoi se mixeaz─â foarte bine.

Se las─â 5 minute la r─âcit, apoi se pun treptat ou─âle, dup─â fiecare se amestec─â foarte bine cu ajutorul mixerului. Se va ob┼úine un aluat ca o past─â. Aluatul se va pune ├«ntr-un posh cu v├órf mare, iar pe o tav─â tapetat─â cu h├órtie de copt se formeaz─â eclerele ┼či se coc la foc potrivit pentru 15-20 de minute. Se las─â p├ón─â se rumenesc frumos.

Se trece la crema de ciocolat─â. Se pun 400 de ml de lapte din cei 500 de ml ├«ntr-un ibric. Apoi, se mixeaz─â g─âlbenu┼čurile cu zah─ârul, f─âina ┼či cacao cernute, esen┼úa de portocale ┼či laptele rece r─âmas. C├ónd ├«ncepe laptele s─â fiarb─â, se ia de pe foc ┼či se pune compozi┼úia g─âlbenu┼čurilor treptat, ├«n timp ce se amestec─â continuu.

Se mai pune pe foc ┼či se amestec─â mereu pentru a nu se forma cocoloa┼če, se amestec─â p├ón─â ce crema de ├«ngroa┼č─â. Se ia de pe foc ┼či se las─â la r─âcit, dar vasul se acoper─â cu folie pentru a nu prinde crust─â.

Când budinca este rece, se umplu eclerele cu un posh care se înfige în ecler sau tăind eclerele în două, dar nu de tot. Glazura se face topind ciocolata pe baie de aburi împreună cu laptele. Se stropesc eclerele când glazura este călduţă încă. Se servesc cu poftă!



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg