Ecleruri cu cremă de vanilie

ecleruri crema vanilie jpeg

Cui nu-i place eclerul?Poate că ar fi unii cărora să nu le placă, dar cu siguranţă îşi vor schimba opţiunile odată cu aceste ecleruri cu cremă de vanilie cu un gust absolut special.

Ingrediente pentru ecleruri cu cremă de vanilie

Pentru aluat 100 g unt 50 g zahăr 250 ml apă 1/2 linguriţă sare 220 g făină 4 ouă

40 g zahăr pudră

4 gălbenuşuri

40 g făină

400 ml lapte

1 plic zahăr vanilat

50 g zahăr

200 g zahăr pudră

1 albuş

zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare pentru ecleruri cu cremă de vanilie

Fierbi apa, iar când dă în clocot, pui untul şi laşi să se topească. Adaugi zahărul, sarea, făina cernută şi iei oala de pe foc. Amesteci bine până obţii un aluat moale, care să se

ia cu uşurinţă de pe pereţii oalei. Pui ouăle, unul câte unul, şi amesteci până se omogenizează. Din aluatul obţinut formezi cercuri fără interior pe care le pui într-o tavă tapetată

cu hârtie de copt. Le dai la cuptorul preîncălzit 30 de minute.

Pentru cremă, baţi gălbenuşurile cu zahărul pudră. Ulterior, adaugi făina şi amesteci. Pui laptele la fiert, iar când dă în clocot, torni zahărul şi zahărul vanilat. Pui pe foc compoziţia cu gălbenuşuri şi o torni treptat pe cea cu lapte, amestecând continuu până dispar cocoloaşele şi devine o cremă groasă. O laşi la răcit acoperită cu un capac sau folie.

Când eclerurile sunt gata, le tai în jumătate şi le umpli cu cremă.

Pentru glazură, baţi albuşul cu zahărul aproximativ 3 minute. Adaugi zeama de lămâie şi continui să mixezi până obţii o glazură de consistenţa unei smântâni groase. Când eclerurile cu cremă de vanilie s-au răcit, torni glazura peste ele şi le dai la rece 2 ore.