Fleică de vită marinată în sos de citrice

Fleica de vita marinata in sos de citrice jpeg

Trebuie să încerci această reţetă pentru a obţine o fleică de vită marinată în sos de citrice, extrem de delicioasă. Marinată în suc de portocale, limetă, cu usturoi, coriandru şi ardei iute, friptura de vită te va cuceri imediat, mai ales că este plină de savoare. În plus, o poţi folosi atunci când vrei să încerci preparate mexicane, precum tacos, burrito, o poţi adăuga în salate sau o poţi consuma ca fel principal. Garantat, vei obţine o cină delicioasă!

Fleică de vită marinată în sos de citrice - Ingrediente (4 porţii)

600 g carne macră de vită zeama de la 2 limete sucul de la 1 portocală 4 căţei de usturoi, tocaţi 1 ardei iute verde, tocat 1 legătură coriandru sau pătrunjel, tocat 2 linguri oţet alb 2 linguri ulei de măsline sare, după gust piper, după gust

Fleică de vită marinată în sos de citrice - Mod de preparare

Amesteci zeama de limetă, sucul de portocală, usturoiul, coriandrul, ardeiul iute verde (jalapeno), oţetul, uleiul de măsline, sarea şi piperul. Marinezi friptura în acest amestec cel puţin 2-8 ore în frigider. Nu marina carnea mai mulz de 8 ore, deoarece va fi moale ca terciul.

Când eşti gata să o frigi, pui carnea pe grătar sau grill la foc mediu. Găteşti friptura între 6 şi 8 minute, pe fiecare parte, în funcţie de cât de făcută vrei să fie carnea. Laşi să se odiheanscă 5 minute şi apoi o tai felii subţiri.

Sursa + foto: slenderkitchen.com.

Salată cu carne de vită, salsa şi iaurt (gravide)

Cum se prepară cei mai buni burgeri de casă, cu carne de vită şi de porc: secretele deliciosului „Insanity Burger”, reţeta lui Jamie Oliver

Tocăniţă din carne de vită