Focaccia cu roşii, măsline şi oregano

Uleiul de măsline este benefic pentru sănătatea ta şi ce poate fi mai potrivită pentru tine decât reţeta de focaccia? Îţi propunem o variantă inedită unde aromele de măsline, oregano şi roşii se îmbină perfect!
Ingrediente
- 750 g făină
- 1 linguriţă drojdie uscată
- 1 linguriţă oregano uscat
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă sare
- 3 linguri ulei de măsline
- ulei, pentru uns
- 300 ml apă caldă
- 100 g măsline negre, fără sâmburi
- 150 g roşii cherry
Mod de preparare


Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius.
Pui drojdia într-un bol cu puţină apă caldă şi puţin zahăr. Laşi să se activeze aproximativ 10 minute.
În alt recipient mai mare, torni făina. În mijloc, adaugi amestecul din drojdie, apoi 2 linguri cu ulei de măsline şi, treptat, apa caldă. Frămânţi până obţii un aluat fraged şi elastic. Plasezi coca într-un vas uns cu ulei şi laşi la dospit, într-un loc călduros, între 45-50 de minute.
Întinzi aluatul într-o tavă, îl ungi cu restul de ulei de măsline şi presari cu oregano uscat, cu roşii cherry tăiate jumătăţi şi cu măsline fără sâmburi.
Laşi la cuptor 20-25 de minute până capătă o culoare aurie.
Serveşti ca atare sau lângă aperitive.
Poftă bună!
Foto: Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Focaccia cu măsline şi rozmarin!
Focaccia cu măsline şi rozmarin
