FOTO Desert cu piersici şi cremă de brânză

Shiprock Volcanic Neck in Desert jpeg

Propunerea noastră de azi pentru desertul zilei este această prăjitură în care două gusturi, piersici şi crema de brânza, se îmbină perfect.

Ingrediente

Pentru aluat

250 g unt 200 g zahăr pudră 5 ouă 1 pachet zahăr vanilat 2 linguri gem de caise 250 g făină un vârf de sare

Pentru umplutură

100 g zahăr pudră

500 g piersici bine coapte sau din compot

500 g smântână

250 g frişcă

2 linguri gem de caise

20 g gelatină

100 ml compot piersici

Mod de preparare

Pasul 1

Se taie untul bucăţi mici şi se lasă la temperatura camerei. Se adaugă zahărul pudră, cel vanilat, sarea şi se freacă amestecul până devine cremos.

image

Pasul 2

Se adaugă ouăle amestecând uşor, apoi gemul şi făina cernută şi se omogenizează compoziţia.

image

Pasul 3

Aluatul se întinde într-o formă unsă şi tapetată cu făină şi se coace la foc mediu. După ce se scoate din cuptor, se lasă să se răcească.

image

Pasul 4

Piersicile tăiate în sferturi se aşază pe blat.

image

Pasul 5

Crema: se amestecă smântâna cu zahărul pudră, gemul şi frişca. Se adaugă gelatina dizolvată în compotul fierbinte şi se amestecă. Crema se toarnă peste blat.

image

Pasul 6

Se întinde uniform stratul de cremă şi se dă prăjitura la rece cel puţin 4 ore.

image

sursa foto: Profimedia