FOTO Frigărui de porc

Pork Tenderloin Skewer (step by step) jpeg

Există o mulţime de reţete de frigărui. Ne-am gândit la una simplă şi mai specială: de porc şi caise confiate, cu un sos de smântână îndulcit cu miere. Combinaţia pare ciudată, dar cei care au gustat din ce am preparat ne-au asigurat că este delicioasă.

Preparare: 50 minute Dificultate: mică 3 porţii

Ingrediente

600 g muşchiuleţ de porc

1 măr

100 g caise uscate

câteva fire cimbru proaspăt

60 ml ulei

1 linguriţă maghiran uscat

sare

piper

200 g smântână

1 lingură miere

200 ml vin alb

salată verde şi roşie

Preparare

1. Speli muşchiuleţul, îl cureţi de pieliţe, îl usuci şi îl tai cubuleţe egale. Speli mărul, îi scoţi seminţele şi îl tai cubuleţe aproximativ egale cu cele de carne.

image

2. Caisele le speli şi le scurgi. Introduci alternativ pe beţele de frigărui bucăţi de carne, mere şi caise.

image

3. Pentru sos, pui într-un castron cimbrul tocat, jumătate din ulei, maghiranul uscat şi amesteci bine. Stropeşti frigăruile cu sos şi le laşi să se odihnească 30 de minute.

image

4. Condimentezi frigăruile cu sare şi piper, după gust, şi le prăjeşti pe toate părţile în ulei rămas încins. Le scoţi şi le păstrezi calde.

image

5. Adaugi smântâna, mierea şi vinul în tigaia în care s-au prăjit frigăruile. Amesteci bine, laşi să fiarbă până scade puţin, condimentezi cu sare şi piper, după gust.

image

6. Speli salata, o laşi să se usuce şi o împarţi pe farfurii. Aşezi frigăruile şi asezonezi totul cu sosul de smântână.

image

sursa foto: Profimedia