FOTO Frigărui de porc

Există o mulţime de reţete de frigărui. Ne-am gândit la una simplă şi mai specială: de porc şi caise confiate, cu un sos de smântână îndulcit cu miere. Combinaţia pare ciudată, dar cei care au gustat din ce am preparat ne-au asigurat că este delicioasă.
Preparare: 50 minute Dificultate: mică 3 porţii
Ingrediente
600 g muşchiuleţ de porc
1 măr
100 g caise uscate
câteva fire cimbru proaspăt
60 ml ulei
1 linguriţă maghiran uscat
sare
piper
200 g smântână
1 lingură miere
200 ml vin alb
salată verde şi roşie
Preparare
1. Speli muşchiuleţul, îl cureţi de pieliţe, îl usuci şi îl tai cubuleţe egale. Speli mărul, îi scoţi seminţele şi îl tai cubuleţe aproximativ egale cu cele de carne.

2. Caisele le speli şi le scurgi. Introduci alternativ pe beţele de frigărui bucăţi de carne, mere şi caise.

3. Pentru sos, pui într-un castron cimbrul tocat, jumătate din ulei, maghiranul uscat şi amesteci bine. Stropeşti frigăruile cu sos şi le laşi să se odihnească 30 de minute.

4. Condimentezi frigăruile cu sare şi piper, după gust, şi le prăjeşti pe toate părţile în ulei rămas încins. Le scoţi şi le păstrezi calde.

5. Adaugi smântâna, mierea şi vinul în tigaia în care s-au prăjit frigăruile. Amesteci bine, laşi să fiarbă până scade puţin, condimentezi cu sare şi piper, după gust.

6. Speli salata, o laşi să se usuce şi o împarţi pe farfurii. Aşezi frigăruile şi asezonezi totul cu sosul de smântână.

sursa foto: Profimedia