FOTO Gnocchi cu sos de mazăre

Image: 22190, Credit line: profimedia cz jpeg

Descoperă pas cu pas tainele unei reţete delicioase pentru prânz sau cină.

Ingrediente

Pentru gnocchi

5 cartofi 4 linguri făină 1 ou 1 praf de sare

Pentru sos

250 g şuncă

100 g costiţă

1 ceapă

1 lingură ulei

200 g mazăre congelată

500 ml smântână

sare

piper alb

boia dulce sau iute

câteva fire de pătrunjel

Mod de preparare

Se curăţă cartofii de coajă şi se trec prin răzătoarea cu ochiuri mici, după care se amestecă cu făina, oul, sarea. Se frământă astfel un aluat de cartofi.

image

Din aluat se formează suluri din care se taie bucăţi mici şi fiecare bucată va fi presată uşor cu furculiţa înmuiată în apă rece. Acestea sunt gnocchi care vor fi puşi la fiert în apă fierbinte cu sare. Când se ridică la suprafaţa apei, înseamnă că s-au fiert.

image

Se taie cât mai mărunt ceapa şi şunca, iar costiţa se taie fâşii, care se vor prăji în ulei.

image

Se căleşte ceapa, se adaugă şunca şi costiţa şi se lasă împreună să se rumenească, după care se adaugă smântâna şi mazărea congelată. Se ţine pe foc până ce sosul se îngroaşă. Se potriveşte gustul de sare, boia şi piper şi se aduce la masă alături de găluştele de cartofi, totul presărat cu boia.

image

sursa foto: ImageFood