FOTO Inimioare din lapte

Pentru că e sâmbătă şi aveţi mult timp liber, puteţi pregăti pentru jumătatea dvs acest desert apetisant şi ademenitor.
Ingrediente
20 g foi de gelatină 250 g piersici din compot 500 ml lapte bătut 100 g zahăr pudră 1/2 lămâie 150 ml frişcă 50 g ciocolată pentru decor frunze de mentă pentru decor
Mod de preparare
Se pun foile de gelatină la înmuiat în 200 ml de apă rece şi se lasă 10 minute. Piersicile se scurg, se taie bucăţi şi se păstrează câteva pentru decor.

Se toarnă 1/3 din laptele bătut într-o cratiţă. Se adaugă zahărul, se pune pe foc şi se aduce la punctul de fierbere. Se pun foile de gelatină stoarse în laptele bătut fierbinte.

Se toarnă restul de lapte bătut într-un castron şi se adaugă sucul şi coaja rasă de la lămâie. Se adaugă frişca bătută, piersicile tăiate şi laptele fierbinte cu gelatină.

Se omogenizează totul şi se toarnă cu lingura în forme de silicon-inimioară. Se pun la frigider până se întăresc.

Se topeşte ciocolata rasă cu puţin lapte, se decorează platouri individuale, apoi se răstoarnă pe fiecare inimioarele de lapte. Se decorează cu piersicile oprite şi cu frunze de mentă.

sursa foto: Profimedia