FOTO Mâncare de carne de porc cu măsline
![mancare carne porc masline jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-6/6ce4e082-acf2-45b1-b450-5c95e72be20f/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D674%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Originar din Orientul Mijlociu, coriandrul este o iarbă aromată care şi-a găsit repede loc în bucătăria mediteraneeană. De la planta de coriandru se folosesc frunzele verzi, asemănătoare cu pătrunjelul, şi seminţele. Gustul frunzelor de coriandru este puţin mai picant şi mai amărui decât cel al pătrunjelului. Poţi aroma cu el salatele de crudităţi, supele, preparatele din peşte şi mâncărurile cu legume de toamnă sau chiar această mâncare de carne de porc cu măsline.
Mâncare de carne de porc cu măsline - Ce ai nevoie
800 g pulpă de porc 6 linguri seminţe de coriandru 1 linguriţă piper negru boabe 1/2 linguriţă zahăr 1 linguriţă condimente de grătar 4 linguri ulei de măsline 2 cepe 100 ml vin roşu 100 g măsline verzi şi negre sare coriandru pentru decor
Mâncare de carne de porc cu măsline - Mod de preparare
Se spală carnea, se usucă şi se taie cubuleţe de 2 cm. seminţele de coriandru şi de piper negru se amestecă, se pun într-un mojar şi se pisează.
![image](http://i0.1616.ro/media/501/2841/34866/18416436/2/pasul-16.jpg?width=900)
Se presară bucăţile de carne cu piper şi coriandru, se adaugă sare, după gust, zahărul, condimentele pentru grătar şi două linguri de ulei de măsline. Se amestecă bine şi se lasă la frigider 3-4 ore.
![image](http://i0.1616.ro/media/501/2841/34866/18416436/3/pasul-26.jpg?width=900)
Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie, se adaugă carnea şi se rumeneşte uşor pe toate părţile. Se scoate şi se pune într-un vas termorezistent, cu tot cu sucul lăsat.
![image](http://i0.1616.ro/media/501/2841/34866/18416436/4/pasul-36.jpg?width=900)
Ceapa se curăţă, se taie julien şi se căleşte într-o tigaie cu o lingură de ulei încins. Se adaugă vinul roşu, sare, după gust, se amestecă şi se fierbe câteva minute.
![image](http://i0.1616.ro/media/501/2841/34866/18416436/5/pasul-46.jpg?width=900)
Se toarnă amestecul de ceapă peste carnea din vasul de copt şi se presară cu puţin zahăr. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute. Se serveşte pe farfurii individuale, cu măsline şi pâine.
![image](http://i0.1616.ro/media/501/2841/34866/18416436/6/pasul-53.jpg?width=900)