FOTO Miniguguluf cu sos de prune

Încercăm de data asta să profităm de prune în alt fel, pentru acest desert. Cum? Foarte simplu. Prepară miniguguluf cu sos de prune respectând paşii indicaţi de noi în reţetă şi vei obţine un desert deosebit.
Miniguguluf cu sos de prune - Ce ai nevoie
Pentru aluat 3 ouă 50 g zahăr 30 g unt 80 g ciocolată albă 30 ml lichior de portocale 70 g migdale 30 g făină 1/2 linguriţă praf de copt pesmet pentru tapetat formele
500 g prune
200 ml vin roşu
100 g zahăr pudră
1 portocală
prune
fulgi de migdale
Miniguguluf cu sos de prune - Mod de preparare
Albuşurile se bat spumă tare cu jumătate din cantitatea de zahăr. Untul moale se mixează cu zahărul rămas şi cu ciocolata albă topită.

Gălbenuşurile se freacă cu lichiorul şi se amestecă cu untul. Se încorporează uşor albuşurile bătute spumă, făina cernută cu praful de copt şi migdalele tocate.

Miniformele de guguluf se ung cu unt, se tapetează cu pesmet şi se umplu cu aluat. Se pun deasupra câte trei felii de prune şi se aşază formele pe o tavă.

Se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute. Se scot din forme şi se lasă să se răcească pe un grătar.

Se spală prunele, se scot sâmburii şi se taie bucăţi mici. Se toarnă vinul într-o cratiţă, se adaugă zahărul, sucul şi coaja rasă de portocală. Se adaugă prunele şi se lasă la fiert, la foc mic.

Când prunele s‑au înmuiat şi vinul a scăzut la jumătate, se pune totul în blender şi se mixează. Se toarnă sosul fierbinte pe minigugulufuri şi se servesc cu felii de migdale şi
de prune.
