FOTO Miniguguluf cu sos de prune

miniguguluf cu sos de prune jpeg

Încercăm de data asta să profităm de prune în alt fel, pentru acest desert. Cum? Foarte simplu. Prepară miniguguluf cu sos de prune respectând paşii indicaţi de noi în reţetă şi vei obţine un desert deosebit.

Miniguguluf cu sos de prune - Ce ai nevoie

Pentru aluat 3 ouă 50 g zahăr 30 g unt 80 g ciocolată albă 30 ml lichior de portocale 70 g migdale 30 g făină 1/2 linguriţă praf de copt pesmet pentru tapetat formele

500 g prune

200 ml vin roşu

100 g zahăr pudră

1 portocală

prune

fulgi de migdale

Miniguguluf cu sos de prune - Mod de preparare

Albuşurile se bat spumă tare cu jumătate din cantitatea de zahăr. Untul moale se mixează cu zahărul rămas şi cu ciocolata albă topită.

image

Gălbenuşurile se freacă cu lichiorul şi se amestecă cu untul. Se încorporează uşor albuşurile bătute spumă, făina cernută cu praful de copt şi migdalele tocate.

image

Miniformele de guguluf se ung cu unt, se tapetează cu pesmet şi se umplu cu aluat. Se pun deasupra câte trei felii de prune şi se aşază formele pe o tavă.

image

Se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute. Se scot din forme şi se lasă să se răcească pe un grătar.

image

Se spală prunele, se scot sâmburii şi se taie bucăţi mici. Se toarnă vinul într-o cratiţă, se adaugă zahărul, sucul şi coaja rasă de portocală. Se adaugă prunele şi se lasă la fiert, la foc mic.

image

Când prunele s‑au înmuiat şi vinul a scăzut la jumătate, se pune totul în blender şi se mixează. Se toarnă sosul fierbinte pe minigugulufuri şi se servesc cu felii de migdale şi

de prune.

image