FOTO Minitarte cu ciocolată, pepene şi fistic

Fisticul este folosit la prepararea deserturilor, ca îngheţate, baclavale şi biscuiţi. Încă din timpurile biblice, fisticul mărunţit era adăugat la compoturi sau creme, iar pudra de fistic dădea consistenţă şi aromă sosurilor. În zilele noastre, fisticul este apreciat ca şi gustare în multe părţi ale lumii, precum şi ca ingredient în anumite preparate tradiţionale, în special în bucătăria orientală. Încearcă şi tu această reţetă de minitarte cu ciocolată, pepene şi fistic.
Minitarte cu ciocolată, pepene şi fistic - Ingrediente
Pentru aluat 220 g făină 65 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat coaja rasă de la o lămâie 125 g unt 1 ou
400 ml frişcă lichidă
2 linguri rase
de zahăr
1 linguriţă anason
măcinat
250 g ciocolată de menaj
50 ml rom
150 g fistic decojit
100 g ciocolată albă
1/2 pepene galben
1 felie de pepene verde
Minitarte cu ciocolată, pepene şi fistic - Mod de preparare
Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Se adaugă untul moale, oul şi se frământă un aluat potrivit de tare, care se pune la frigider pentru
30 de minute.

Se amestecă frişca cu anasonul, două linguri rase de zahăr şi se pune pe foc. Când dă în fiert, se adaugă ciocolata (fulgi sau rasă din bucată mai mare) şi se amestecă până se topeşte.

Se răstoarnă crema într-un castron, se pune romul, se amestecă şi se lasă să se răcească. Când s-a răcit, se bate bine cu mixerul. Se poate face cu o seară înainte şi se ţine la frigider.

Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 5 mm şi se taie în 12 pătrate. Se ung formele de tarte cu puţin unt şi se aşază aluatul, presând uşor. Se înţeapă aluatul cu furculiţa şi se introduc formele la cuptor pentru 15 minute, după care se lasă să se răcească.

Se zdrobeşte fisticul şi se topeşte ciocolata albă. Se înmoaie marginea fiecărui coşuleţ în ciocolată albă şi apoi se introduce în fistic. Se umplu tartele cu crema de ciocolată şi se ornează cu bucăţi de pepene aşezate în floare (ca în imaginea mare).
