FOTO Perişoare de carne cu varză

perisoare de carne cu varza jpeg

Ce ziceţi de o reţetă de perişoare de carne cu varză? Nu-i aşa că deja vi s-a făcut poftă! Iată care sunt paşii recomandaţi de noi pentru pregătirea acestei reţete.

Perişoare de carne cu varză - Ce ai nevoie

1 ceapă albă 2 cepe roşii 2 linguri unt 100 g orez 500 g carne tocată amestec 3 ouă 6 linguri pesmet 3 căţei usturoi 400 g varză acră 200 ml smântână sare piper 1 linguriţă zahăr

Perişoare de carne cu varză - Mod de preparare

Se curăţă ceapa albă şi se toacă mărunt. Se încălzeşte o lingură de unt într-o cratiţă şi se căleşte ceapa până devine lucioasă.

image

Se pune orezul spălat şi scurs, se adaugă 150 ml de apă, se acoperă cu un capac şi se lasă, pe foc mic, 20 de minute. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească.

image

Se pune carnea într-un bol mare, se adaugă ceapa roşie tocată mărunt, orezul răcit, ouăle, sare şi piper, după gust, pesmetul şi se amestecă bine.

image

Se ia cu mâna din compoziţia de carne şi se formează perişoare de circa 5 cm în diametru. Se lasă pe un tocător.

image

Usturoiul se curăţă, se toacă şi se căleşte câteva secunde într-o lingură de unt, într-o cratiţă mai mare, după care se adaugă varza acră tocată fideluţă.

image

Se pun perişoarele, se adaugă un pahar cu apă, se acoperă cu capac şi se lasă, pe foc mic, 20 de minute.

image

Se scot perişoarele, se adaugă smântâna peste varza acră, se amestecă, se adaugă zahărul şi sare, dacă mai este nevoie, şi se pun perişoarele înapoi.

image

Se introduce cratiţa în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute. Se servesc cu pâine albă sau cu produse de patiserie.

image