FOTO Piramidă cu napolitană

IF23156 jpeg

Iiiii, ce surpriză şi ce gust! Nu-i aşa că-ţi aduce aminte de copilărie? E momentul să prepari acest desert.

Ingrediente

1 pachet foi napolitană

Pentru cremă

4 ouă 1 cană zahăr pudră 200 g ciocolată cu lapte 500 ml frişcă lichidă 1 esenţă rom

Pentru decor

1 cană pesmet de biscuiţi

100 g alune

Mod de preparare

Pasul 1

Se mixează zahărul pudră cu ouăle până capătă consistenţa unei creme. Ciocolata se rupe bucăţele, se pune într-un vas pe aburi şi se topeşte, după care se lasă la răcit.

image

Pasul 2

Frişca se bate bine şi se dă la rece pentru 30 de minute, după care se amestecă cu ciocolata. Se combină cu crema de ou şi zahăr şi se pune esenţa de rom.

image

Pasul 3

Se îmbracă o tavă de cozonac cu folie de celofan şi se taie foile de napolitană un pic mai mici decât dimensiunea tăvii.

image

Pasul 4

Se aşază un strat subţire de cremă pe fundul tăvii, apoi o foaie de napolitană. Se continuă aşa până se umple tava. Se încheie cu o foaie de napolitană.

image

Pasul 5

Se lasă la rece două ore, se răstoarnă prăjitura din tavă pe o hârtie de copt, se îndepărtează celofanul, se nivelează crema şi se tapetează cu pesmet. Se ornează cu alune măcinate.

image

sursa foto: Image Food