FOTO Piramidă cu napolitană

Iiiii, ce surpriză şi ce gust! Nu-i aşa că-ţi aduce aminte de copilărie? E momentul să prepari acest desert.
Ingrediente
1 pachet foi napolitană
Pentru cremă
4 ouă 1 cană zahăr pudră 200 g ciocolată cu lapte 500 ml frişcă lichidă 1 esenţă rom
Pentru decor
1 cană pesmet de biscuiţi
100 g alune
Mod de preparare
Pasul 1
Se mixează zahărul pudră cu ouăle până capătă consistenţa unei creme. Ciocolata se rupe bucăţele, se pune într-un vas pe aburi şi se topeşte, după care se lasă la răcit.

Pasul 2
Frişca se bate bine şi se dă la rece pentru 30 de minute, după care se amestecă cu ciocolata. Se combină cu crema de ou şi zahăr şi se pune esenţa de rom.

Pasul 3
Se îmbracă o tavă de cozonac cu folie de celofan şi se taie foile de napolitană un pic mai mici decât dimensiunea tăvii.

Pasul 4
Se aşază un strat subţire de cremă pe fundul tăvii, apoi o foaie de napolitană. Se continuă aşa până se umple tava. Se încheie cu o foaie de napolitană.

Pasul 5
Se lasă la rece două ore, se răstoarnă prăjitura din tavă pe o hârtie de copt, se îndepărtează celofanul, se nivelează crema şi se tapetează cu pesmet. Se ornează cu alune măcinate.

sursa foto: Image Food