FOTO Prăjitură cu budincă de vanilie şi ciocolată

prajitura cu budinca de vanilie si ciocolata jpeg

Nu ezita să prepari această prăjitură cu budincă de vanilie şi ciocolată pentru a-ţi răsfăţa toţi membrii familiei tale! Necesită ceva mai mult timp, cam o oră şi jumătate, dar nu este foarte greu de preparat. Lista d ingrediente este ceva mai lungă, ai nevoie de ceva răbdare dar cu siguranţă rezultatul obţinut merită tot efortul!

Prăjitură cu budincă de vanilie şi ciocolată - Ingrediente

Pentru blat 200 g unt coaja rasă de la o portocală 200 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 6 ouă 300 g făină 100 g amidon 2 linguriţe praf de copt

2 plicuri budincă de vanilie

400 ml lapte

100 g zahăr

200 g unt

250 g gem de coacăze

50 ml rom

200 g glazură de ciocolată din comerţ

100 g fulgi de cocos uscaţi

Prăjitură cu budincă de vanilie şi ciocolată - Mod de prepararde

Untul se bate spumă cu zahărul, coaja de portocală şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile, făina amestecată cu amidonul şi praful de copt. Se încorporează uşor albuşurile bătute spumă tare.

image

Se toarnă aluatul într-o formă cu gaură unsă şi tapetată şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 50 de minute. Se răstoarnă şi se ­lasă să se răcească.

image

Se amestecă budinca cu puţin lapte ­rece şi cu zahărul. Restul de lapte se ­pune pe foc şi când dă în clocot se adaugă budinca, amestecând continuu până se îngroaşă. Se încorporează untul moale în crema rece şi se omogenizează.

image

Gemul se amestecă cu romul. Se taie blatul în trei pe orizontală. Se unge prima parte de blat cu gem, se pune cremă şi se continuă aşa până se termină toate ingredientele. Deasupra trebuie să fie blat.

image

Se lasă la rece până se întăreşte crema. Se aşază prăjitura pe un grătar, se toarnă glazura preparată conform indica­ţiilor de pe plic şi se decorează cu fulgi de cocos uscaţi.

image