FOTO Prăjitură cu gem şi firimituri

Pentru această reţetă de prăjitură cu gem şi firimituri, foloseşte pentru prăjituri doar unt cu 80% grăsime. Ţine, cel puţin 30 de minute, ouăle la temperatura camerei înainte de-a le folosi. Când utilizezi mixerul pentru prepararea aluaturilor, opreşte-l din când în când şi adună cu o spatulă aluatul de pe pereţii vasului.
Prăjitură cu gem şi firimituri - Ingrediente
făină 3 ouă 250 g zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 pachet unt moale 1 praf de sare 1 ou, pentru uns foaia
350 g gem de prune
Prăjitură cu gem şi firimituri - Mod de preparare
Amesteci o mână de făină cernută cu zahărul, praful de sare, zahărul vanilat şi adaugi ouăle unul câte unul, mixând continuu.

Pui untul, amesteci ca să se încorporeze bine ingredientele şi adaugi făină cât cuprinde. Frămânţi un aluat elastic şi opreşti din el pentru „firimituri“.

Aşezi hârtie de copt într-o tavă şi întinzi aluatul.

Întinzi pe cocă gemul şi nivelezi. Ungi marginile aluatului cu oul bătut şi bagi la cuptorul încins pentru aproximativ 20 de minute. Dai aluatul păstrat prin răzătoare şi presari „firimiturile“ deasupra prăjiturii. Bagi la cuptor şi ţii până când se rumenesc frumos.
